Meghalt férje egymilliárd dollárját adja oda egy 93 éves nő annak a bronxi egyetemnek, ahol tanított

2024. február 27. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Wall Street-i bróker 93 éves özvegye egymilliárd dollárt adományozott egy bronxi orvosi egyetemnek, az Albert Einstein College of Medicine-nek, azzal a kitétellel, hogy az adományt a jövőben az összes hallgató tandíjának fedezésére használják fel – írja a The New York Times.

Ruth Gottesman, az iskola volt professzora a tanulási zavarokat tanulmányozta, szűrővizsgálatot fejlesztett ki, és műveltségi programokat is vezetett. Ez az egyik legnagyobb jótékonysági adomány az Egyesült Államokban egy oktatási intézménynek, és valószínűsíthetően a legnagyobb, amit egy orvosi karnak adományoztak.

Ruth Gottesman az Albert Einstein College of Medicine egyik rendezvényén 2016-ban – Fotó: Brent N. Clarke / Getty Images
Ruth Gottesman az Albert Einstein College of Medicine egyik rendezvényén 2016-ban – Fotó: Brent N. Clarke / Getty Images

A lap szerint az adomány nemcsak elképesztő mérete miatt figyelemreméltó, hanem azért is, mert a város legszegényebb kerületében, Bronxban található egészségügyi intézmény kapja. Bronxban magas az idő előtti halálozások aránya, és ez New York legegészségtelenebb megyéje is.

Dr. Gottesmant az a cél hajtotta,

hogy adománya lehetővé tenné az új orvosok számára, hogy az orvosi egyetem gyakran 200 000 dollárt meghaladó adósságai nélkül kezdhessék pályafutásukat.

Azt is remélte, hogy ezzel a lehetőséggel az egyetem a hallgatói létszámot olyanokkal is bővíti, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak, hogy orvosi egyetemre járjanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!