Sevilla városvezetése fizetős látványossággá tenné a Plaza de Españát, hogy megfékezze a turistákat

2024. február 26. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

Sevilla városában hamarosan „belépőt” kell fizetnie annak, aki meg akarja nézni a Plaza de Españát, a város egyik nevezetes főterét – írja a Guardian.

A városháza ezzel próbálja meg megfékezni a turistákból álló tömegeket, hogy biztonságos legyen a tér, illetve a belépő díjából finanszíroznák a terület állapotának megőrzését. A rengeteg látogatók kellemetlen velejárója ugyanis, hogy a neomór stílusban épült tér épületeinek homlokzatai megsérültek, hamarabb romlik a burkolat, és tele van utcai árusokkal a környék.

A város polgármestere, José Luis Sanz világossá tette, hogy a helyiek továbbra is szabadon mehetnek a térre, de a város lakói nem fogadták túl nagy lelkesedéssel az ötletet. Sokak szerint a az idegenforgalmi adó és a tömegturizmus általános szabályozása lenne a megoldás.

Évente több mint 3 millió turistával és 700 000 lakossal Sevilla a harmadik leglátogatottabb város Spanyolországban, ahol a turizmus a GDP 13 százalékát teszi ki. Naponta több ezer ember keresi fel a városban a Plaza de Españát. A téren lévő épület az 1999-es Baljós árnyak című Star Wars-film díszleteként szolgált, és egyben a sevillai kulturális élet egyik felkapott pontja, ahol koncerteket, színdarabokat és divatbemutatókat rendeznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!