Szerdán kivégzik Idahóban a sorozatgyilkost, aki 50 éve van börtönben

2024. február 26. – 18:14

Szerdán kivégzik Idahóban a sorozatgyilkost, aki 50 éve van börtönben
Thomas Eugene Creech – Fotó: Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

1974. novemberében két autóstopos meggyilkolása miatt került börtönbe Thomas Eugene Creech, de már előtte is volt néhány olyan gyilkosság, amit elkövetett, és a börtönévei alatt be is vallotta. Az NBC tudósítása szerint akár ötven embert is megölhetett, erre kihallgatása idején tett utalást. Rabtársát, egy mozgássérült férfit is agyonvert 1981-ben a cellájukban. Rabtársa, David Jensen autólopás miatt ült, Creech különös kegyetlenséggel, zokniba rejtett laposelemekkel verte halálra. A tette után szabták ki a halálbüntetést, ám egészen ez idáig nem hajtották végre.

Az ügyvédei eddig azzal érveltek, hogy amiatt nem lehet végrehajtani a halálos ítéletet, mert Creech bűnösségét nem esküdtszék, hanem bíró mondta ki. Amiatt is megtámadták a halálos ítéletet, mert a börtön nem árulta el, hogy hol szerzik be az élet kioltásához szükséges anyagot. A legutolsó fellebbezés elutasítása után kerülhet sor szerdán a kivégzésre. A 73 éves Creech halálos injekciót kap, Idahóban egyébként 12 éve nem volt kivégzés.

Creech ma már a beszámolók szerint egy békés öregember, aki verseket ír, a kegyelmi kérvényét sokan támogatták, például a börtön előző felügyelője, de a börtön alkalmazottai közül is többen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!