Tűz ütött ki az elektromos bicikliknél, tizenöten meghaltak egy kínai lakóházban

2024. február 24. – 11:13

Tűz ütött ki az elektromos bicikliknél, tizenöten meghaltak egy kínai lakóházban
Fotó: STR / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 15 ember meghalt és 44-en megsérültek, miután tűz ütött ki egy lakóházban Kína Nanking nevű városában, írja a Guardian.

A hatóságok szerint a tűz az épület első emeletéről indult pénteken kora reggel, onnan, ahol elektromos kerékpárokat tároltak. Reggel hatra a tüzet sikerült eloltani, de még órákig tartott a mentés. A 44 sérültet kórházba szállították.

Kínában az elmúlt hónapokban több halálos kimenetelű tűz is volt, ezek miatt Hszi Csin-ping elnök is azt mondta, nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, hogy megakadályozzák az ilyen eseteket.

Januárban például több tucatnyian haltak meg egy üzletben, a tüzet az alagsorban tartózkodó dolgozók okozták. Pár nappal korábban egy iskolai kollégiumban ütött ki tűz, 13 iskolás halt meg benne. A tüzet egy elektromos fűtőeszköz okozta. Tavaly novemberben egy szénipari vállalat irodájában haltak meg 26-an egy tűzben. Tavaly októberben egy étteremben történt robbanás, ott 31-en haltak meg. Fél évvel korábban, tavaly áprilisban pedig egy pekingi kórházban haltak meg 29-en a tűzben, az emberek az ablakokon kiugrálva próbáltak menekülni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!