Halálra késeltek három prostituáltat Bécsben

2024. február 24. – 12:35

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este 21 óra körül három nőt találtak holtan egy bécsi bordélyházban – közölte a város rendőrségének szóvivője a Reuters híre alapján. Az áldozatokat halálra késelték.

A bordély Bécs 20. kerületében, a város egyik legszegényebb kerületében található. A hírek szerint a házban a gyilkosság idején csak a három áldozat volt jelen. Egyelőre sem a nemzetiségük, sem pedig az életkoruk nem ismert. A Bild értesülései szerint ázsiai származásúak.

A rendőrség elfogta a feltételezett elkövetőt, egy 27 éves férfit, akinél megtalálták a kést is. A férfi a tetthelyhez közel egy parkban volt és vérzett, ezért őt a letartóztatása mellett kórházba szállították. A rendőrség szóvivője szerint a férfi nem osztrák állampolgár.

Feltehetően ettől az ügytől függetlenül, de még egy nő és egy kislány holttestét találták meg pénteken egy bécsi lakásban, írja Guardian. Őket valószínűleg megfojtották, és az apa a feltételezett gyanúsított.

Egy kormányzati tanulmány szerint 2010-2020 között 319 nőt öltek meg Ausztriában, az elkövetőek többsége a nők élettársa volt. Az osztrák kormány megígérte, hogy fellép az ilyen típusú bűncselekmények ellen és megemeli az erőszak áldozatait segítő szervezetek finanszírozását. A civil szervezetek szerint azonban a kormány nem tesz eleget a gyilkosságok megállítása érdekében.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!