Autó mögé vizelő kisfiút sitteltek le Amerikában, kétmillió dollárra perel az anya

2024. február 23. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

Elég radikálisan léptek fel Mississippi állam rendőrei azzal a tízéves fekete kisfiúval szemben, aki anyja autója mögé vizelt, amíg az ügyet intézett egy hivatalban. Az anya, Latonya Eason be is perelte a rendőröket, mert a csöppnyi kihágás miatt letartóztatták a kisgyereket – írja a Law&Crime.

Az eset tavaly augusztusban történt Senatobia városkájában, az említett ügyintézés hosszúságát már nem bírta ki a fiú tele hólyaggal. Kinyitotta a kocsi ajtaját, és kivizelt rajta, egy rendőr pedig észrevette. Szóban figyelmeztette az édesanyát, aki pedig leteremtette fiát.

Nem sokkal később egyszer csak öt rendőr jelent meg azzal, hogy a fiának „börtönbe kell mennie” tette miatt.

A fiút bevitték az őrsre, majd az eljáró bíró 3 hónap próbaidőre küldte, elég furcsa feltételekkel. Drogtesztet kellett volna végeznie, megtiltották volna neki a fegyverviselést és írnia kellett egy fogalmazást az NBA-sztár Kobe Bryantről (aki 2020-ban halt meg egy helikopterbalesetben). Az anya nem írta alá a próbaidőről szóló dokumentumot, aztán hamar ejtették is a fiú ügyét.

A kisfiúval, azaz Quantavious Easonnel úgy bántak a rendőrök anyja szerint, „mint egy rendes bűnözővel”. A fiút előbb próbaidőre bocsátották, majd ejtették az ügyét. A család most azonban a per mellett döntött, ügyvédjük, Carlos E. Moore pedig azt mondta, hisznek abban, hogy kortól függetlenül megilleti a méltóság az embereket azoktól, akik szolgálatukra esküdtek fel. Az anya szerint lelkiismeretlenül bántak fiával, hisz bármely felnőtt emberrel megeshet, hogy kínozza a szükség, de nincs a környéken wc.

Mivel a kereset szerint a fiúnak mentális károkat, sőt akár poszttraumás stressz-szindrómát is okozhattak a történtek, 2 millió dollárt (718,5 millió forintot) követelnek a helyi rendőrségtől. Úgy tudja a lap, az egyik érintett rendőrt már nem alkalmazzák, a többiek figyelmeztetést kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!