Két rendőr és egy tűzoltó halt meg egy családon belüli erőszak miatti intézkedés közben az USA-ban

2024. február 19. – 04:44

Két rendőr és egy tűzoltó halt meg egy családon belüli erőszak miatti intézkedés közben az USA-ban
Rendőrök az incidens helyszínén Burnsville-ben, Minnesota államban 2024. február 18-án – Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Két rendőr és egy tűzoltó meghalt, egy rendőr pedig megsebesült Minneapolis közelében, amikor lövöldözés tört ki egy családon belüli erőszak miatti intézkedés közben Burnsville-ben, írja a CNN.

A rendőröket egy házhoz hívták ki, ahol egy fegyveres férfi elbarikádozta magát a családtagjaival, köztük hét gyermekkel együtt, akik 2 és 15 év közöttiek.

Az incidens egy nyugalmas lakónegyedben történt a Minneapolistól mintegy 25 kilométerre fekvő, 60 ezer lakosú városban. A város közleménye szerint a szituáció a rendőrök kiérkezése után lövöldözésbe torkollott.

A fegyveres férfival mintegy négy órán keresztül tartott az egyezkedés, aztán a rendőrségi akcióegység behatolt a családi házba. Két 27 éves rendőrt, valamint egy 40 esztendős tűzoltó-mentőst halálos lövés ért. Egy másik rendőrtiszt megsebesült. Őt kórházba szállítottak, sérülései vélhetően nem életveszélyesek.

A gyanúsított szintén életét vesztette a lövöldözésben, a házban tartózkodók épségben kijutottak. A kivonuló egységek tagjai közül mások is megsérültek, akik segítettek kijutni a családtagoknak a házból.

A lelőtt férfinél több fegyvert és nagy mennyiségű lőszert találtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!