Azt hitte, megnyerte a 340 millió dolláros lottófőnyereményt, pedig csak egy téves teszt áldozata

2024. február 19. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai férfi azt hitte, hogy megnyerte a Powerball lottó 340 millió dolláros, vagyis kb. 122, 7 milliárd forintos főnyereményét, de kiderült, hogy a játék adminisztrátorai tévedésből tették ki a férfi nyerőszámait a honlapjukra, ezért most pereli őket, írja a Guardian. A Washington DC-ben élő John Cheeks január 6-án vette azt a Powerball szelvényt, ami most a vita középpontjában áll.

Bár Cheeks nem látta a sorsolást, két nappal később megjelentek a számai a DC lottó honlapján. „Kicsit izgatott lettem, de nem kiabáltam, nem sikítottam. Csak udvariasan felhívtam egy barátomat. Csináltam egy képet, ahogy ő ajánlotta, és ennyi volt. Elmentem aludni” – emlékezett vissza a férfi az NBC Washingtonnak az érzésre, amikor meglátta a saját nyerőszámait. Később aztán amikor Cheeks elment beváltani a szelvényét, elutasították a nyeremény igényét.

A Powerball és a nyereményjátékot üzemeltető cégek szerint Cheeks azért nem nyerhetett, mert a cég minőségbiztosítási csoportja egy olyan feladat tesztelését végezte, amely a Powerball weboldal időzónáinak koordinált világidőről keleti időre történő megváltoztatását jelentette. A cég munkatársa szerint ennek részeként véletlenül néhány tesztszámot a játék élő weboldalán tettek közzé, nem pedig a fejlesztői felületen, és ezek a tesztszámok nem a 2023. január 7-i Powerball-sorsoláson kisorsolt számok voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!