Buszra váró emberekre lőttek Izraelben, két áldozat meghalt

2024. február 16. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

Lövöldözés történt az a dél-izraeli Gederában pénteken. A Kaplan kórház szerint ketten is belehaltak sérüléseikbe, négy másik ember megsebesült. Közülük ketten súlyos állapotban kerültek kórházba, ketten könnyebben sérültek meg. A támadót lelőtték a Times of Israel szerint.

A Reuters szerint Eli Levi rendőrszóvivő azt mondta a katonai rádiónak, hogy a Maszmija csomópontnál lőtt rá buszra várakozó emberekre egy elkövető. Levi nem részletezte, hogyan, de semlegesítették a fegyverest. Hozzátette, senki se menjen a környékre, hisz nem tudni, vannak-e még támadók arrafelé.

A Reuters által közzétett, a cikkhez mellékelt fotón amúgy egy bulldózer látszik, ami valószínűleg nekiment egy szétlőtt ablakú autónak, de még nem tudni, ezeknek mi volt a szerepük a támadásban. (Frissítés: a hírügynökség által mellékelt fénykép egy nappal a támadás előtt készült.)

A Reuters hírét illusztráló, egy nappal korábbi fénykép. Fotó: Susana Vera / Reuters
A Reuters hírét illusztráló, egy nappal korábbi fénykép. Fotó: Susana Vera / Reuters

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is együttérzését tolmácsolta az áldozatok hozzátartozóival. „A támadás emlékeztet bennünket, hogy az egész ország egy front, és hogy a gyilkosok, akik nem csak Gázából jönnek, mindannyiunkat meg akarnak ölni” – közölte a kormányfő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!