Helikopter zuhant le Kaliforniában, bankvezér is meghalt a balesetben

2024. február 11. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Hatan meghaltak egy kaliforniai helikopterbalesetben, az áldozatok között van egy ismert nigériai bankár, Herbert Wigwe is – írja a New York Times. A hatóságok szerint a többi utas is nigériai volt: Wigwe rokonai, üzlettársai. A kétfős személyzet is meghalt a baleset során.

A szövetségi légügyi hatóság szerint az Eurocopter EC130 helyi idő szerint délelőtt 10-kor csapódott a földbe Nipton település mellett, közel a kaliforniai-nevadai határhoz. A gép a kaliforniai Palm Springsből szállt fel és a nevadai Boulder Citybe tartott, a szemtanúk szerint a baleset térségében esett az eső és télies idő volt.

Az elhunytakról Bola Tinubu nigériai elnök is megemlékezett. Wigwe a Harvard Business Schoolon végzett, és a Times szerint nagy szerepe volt az Access Bank felemelkedésében, Nigéria egyik legjelentősebb pénzintézetévé válásában. A Yahoo News azt tippeli, az amerikai foci nagydöntőjére, a Super Bowlra tarthattak az utasok (amit a Boulder Cityhez közeli Las Vegasban rendeznek magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!