Szíria szerint civilek haltak meg egy izraeli légicsapásban Homsz környékén

2024. február 7. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Izraeli légicsapásokban Homsz városa és a közeli területek felett civilek haltak meg és sebesültek meg – jelentette szerdán az AP hírügynökség a szíriai állami Szana hírügynökségre hivatkozva. Izrael nem kommentálta a hírt.

A Sana egy katonai tisztviselőt idézett, aki szerint a kedden késő este végrehajtott csapások magán- és köztulajdont egyaránt megrongáltak. A jelentések szerint az izraeli repülőgépek a Földközi-tenger felett, a libanoni tengerparti Tripoli város közelében mértek csapást a szíriai városra és környékére.

Mentőcsapatok Homszban a légitámadás után – Fotó: Sana / AFP
Mentőcsapatok Homszban a légitámadás után – Fotó: Sana / AFP

A brit székhelyű megfigyelő szervezet, a Syrian Observatory for Humanitarian Rights szerint a támadásban legalább hat civil halt meg, köztük egy nő és egy gyerek, valamint a libanoni Hezbollah csoport két fegyverese. Az áldozatok mindannyian egy épületben tartózkodtak Homsz városában, a jelek szerint ez a ház lehetett az egyik csapás célpontja. A szervezet szerint legalább kilenc robbanás hallatszott Homszban és annak külvárosában, ahol a Hezbollah állítólag jelen van.

Izrael ritkán ismeri el szíriai akcióit, de azt már korábban megerősítette, hogy célba veszi az Iránnal szövetséges harcos csoportok, például a Hezbollah bázisait.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!