Sztrájkolnak a Lufthansa alkalmazottai szerdán, a légitársaság két budapesti járatot is törölt

2024. február 6. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

A járatainak 80-90 százalékát is törölheti szerdán a Lufthansa sztrájk miatt – írja az MTI a német légitársaság keddi közleménye alapján. A járattörlések Budapestet is érintik, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapján olvasható menetrendi tájékoztatás szerint törölték a szerdán Frankfurtba és Münchenbe tartó, valamint az onnan érkező járatokat.

A Lufthansa honlapján az áll, hogy az utazóknak a repülőtereken nem lesz lehetősége a jegyek átfoglalására, mivel „a sztrájk miatt az átfoglalási pultok sajnos nem lesznek feltöltve.” A jegyek átfoglalására a Lufthansa.com oldalon, a mobil alkalmazáson és a szolgáltató központban lesz lehetőség. Emellett a belföldi németországi járatokra szóló jegyeket vonatokra szóló voucherekre is át lehet váltani ingyenesen.

A Verdi szakszervezet a folyamatban lévő bértárgyalásokkal kapcsolatban szólította fel sztrájkra a Lufthansa Csoport földi személyzetének 25 ezer alkalmazottját. A sztrájk szerdán reggel 4:00 órakor kezdődik és csütörtök reggel 7:10-kor ér véget. A sztrájk Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőtereit érinti.

A Lufthansa úgy becsüli, hogy a járattörlések körülbelül 100 ezer utast érinthetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!