Gázszállító kamion robbant fel Kenyában, hárman meghaltak, több százan megsebesültek

2024. február 2. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggelre sikerült megfékezni a lángokat Nairobiban, amiket egy gázszállító kamion robbanása okozott, írja a helyi rendőrségre hivatkozva az AFP. Egyelőre három áldozata és 271 sérültje van az esetnek.

A robbanás „gyorsan terjedő, hatalmas tűzgolyót okozott” – írta egy X-posztban a kenyai kormányszóvivő. „Sajnos több lakóházra is átterjedt a tűz, ráadásul késő este volt, úgyhogy sokan otthon voltak” – tette hozzá Isaac Maigua Mwaura.

A helyi rendőrség helyettes főfelügyelője riportereknek azt mondta, hogy eddig három halottról tudnak, 271 sérültet pedig Nairobi több kórházába szállítottak az eset után.

Egy zöldséges éppen vevőket szolgált ki, amikor egyszer csak a robbanás narancssárgára festette az égboltot. „Mindannyian elkezdtünk hirtelen menekülni. Kaotikus volt, mindenki sikoltozott, a vezetők dudáltak. Többször is elestem, örülök, hogy élek” – mondta az AFP-nek a helyi kereskedő.

A robbanás és a keletkezett tűz miatt többen arra kényszerültek, hogy az utcán töltsék az éjszakát, a rendőrség az érintett területet kordonokkal kerítette körbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!