Túszokat ejtett egy férfi a P&G Isztambul melletti gyárában

2024. február 1. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi több embert túszul ejtett az amerikai Procter & Gamble (P&G) egyik Isztambul melletti üzemében – írja a BBC a török média tudósítása alapján.

Hét embert tartanak fogva a Gebze városában található gyárban, a többi alkalmazottat szabadon engedték – közölte a gyár szakszervezeti képviselője. A rendőrség állítólag tárgyalásokat folytat a feltételezett túszejtővel. A helyi média szerint egy palesztin zászlót festettek az épület bejáratára, amin az áll: „az ajtók nyitva lesznek a Gázai övezet előtt”.

A P&G közleményében írta, hogy a dolgozók biztonsága és védelme az első számú prioritás számukra. „Kiürítettük a törökországi Gebzében található gyártóüzemünket, és együttműködünk a helyi hatóságokkal” – közölték.

A rendőrség lezárta az amerikai cég gyárának bejáratát, és orvosi személyzetet küldtek a helyszínre. A közösségi médiában megjelent egy fotó, amin az állítólagos túszejtő drótokkal és a mellkasára ragasztott vélhetően robbanóanyaggal látható. A túszejtő kezében egy fegyver is látható. İsmet Zihni, akinek a felesége az üzemben dolgozik, a DHA hírügynökségnek elmondta, hogy a nő üzenetet küldött neki, hogy túszul ejtették. Hozzátette: azt nem tudja, hogy ő volt-e az, vagy valaki más.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!