Sztrájk lassítja majd a forgalmat csütörtökön a legnagyobb németországi reptereken

2024. január 31. – 06:51

Másolás

Vágólapra másolva

Sztrájkolni fog a nagyobb német repülőterek biztonsági személyzete csütörtökön a bérek emelése céljából, közölte a biztonságiakat tömörítő szakszervezet. Az AFP értesülései szerint Németország legnagyobb repülőterén, a frankfurtin, a berlinin és további kilenc másik repülőtéren szünetel majd a munka.

A mintegy 25 000 alkalmazottat képviselő szakszervezet közleménye szerint három tárgyalási forduló után nem sikerült megegyezni a vezetéssel a fizetésekről. A szervezet óránkénti 2,80 euró emelést kért, illetve egyéb juttatásokat is, hogy segítse a biztonsági dolgozókat a tavaly óta meredeken emelkedő infláció leküzdésében.

„Célunk, hogy kompenzáljuk az alkalmazottak vásárlóerejének csökkenését – mondta a szakszervezettől Wolfgang Pieper. – A légiközlekedés-védelmi személyzet munkájának pénzügyi szempontból vonzónak kell maradnia annak érdekében, hogy a szükséges szakképzett munkaerőt vonzza és megtartsa.”

Eddig a munkaadók négyszázalékos fizetésemelést ajánlottak fel 2024-ben, és három százalékot 2025-ben. A szakszervezet ezt kevesli. A tárgyalások a jövő héten folytatódnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!