Számszeríjjal fenyegetőzött egy férfi Londonban, lelőtték a rendőrök

2024. január 30. – 22:03

Másolás

Vágólapra másolva

Londonban lelőttek a rendőrök kedd reggel egy férfit, aki az első hatósági beszámolók szerint számszeríjjal fenyegette őket. A férfinél a számszeríjon kívül több vágó- és szúrófegyver is volt.

A Scotland Yard ismertetése szerint a 30 év körüli férfi a brit főváros központi negyedében lévő Southwark kerületben megpróbált erőszakkal behatolni egy lakásba, és azzal fenyegetőzött, hogy a lakók életére tör, majd a kiérkező rendőrjárőrt is megfenyegette.

A helyszínre érkező fegyveres rendőri osztag megjelenése után a férfi behatolt a lakásba, és a rendőrök ekkor rálőttek. A rendőrség és a kiérkező mentők elsősegélyben részesítették a sérültet, aki azonban a helyszínen meghalt. Az incidens során a lakásban tartózkodók közül ketten könnyebben megsérültek.

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőri magatartási normákra felügyelő független hatóság. A testület kedd este közzétett első beszámolója szerint a rendőrök kétszer lőttek rá a fegyverekkel fenyegetőző férfira, aki golyóálló mellényt viselt ugyan, de ennek ellenére életét vesztette. A férfinél a számszeríj mellett egy kést, egy kardot és egy fejszét is találtak.

Nagy-Britanniában rendkívül ritkán, évente átlagosan egyszer fordul elő halálos végű rendőrségi fegyverhasználat, és alig van példa rendőrök elleni fegyveres támadásra is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!