Keresztény templomban gyilkoltak meg egy hívőt álarcosok Isztambulban

2024. január 28. – 13:23

Keresztény templomban gyilkoltak meg egy hívőt álarcosok Isztambulban
A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre – Fotó: Ozan Kose / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két, arcát maszkkal elfedő ember hívekre támadt vasárnap az isztambuli Sarıyer negyedben lévő Szent Mária római katolikus templomban mise idején, egy embert megöltek – jelentette be Ali Yerlikaya török belügyminiszter közlése alapján az MTI.

Yerlikaya azt is elmondta, hogy a gyalázatos támadás célpontja a szertartás egyik résztvevője volt, aki a helyszínen életét vesztette. A hatóságok keresik az elkövetőket.

Frissítés: A két férfi először a levegőbe adott le lövéseket, majd a megölt férfit azután lőtték le, hogy az felállt, hogy tiltakozzon. Helyszínen készült videófelvételek azt mutatják, hogy több mentő és rendőrautó érkezett az épülethez. A DHA hírügynökség által közzétett egyik felvétel a feketébe öltözött, maszkos elkövetőket lehetett látni, ahogy lassan közelítenek a templomhoz.

A Hürriyet című török napilap úgy tudja, többen megsebesültek. A helyszínen készült videófelvételek azt mutatják, hogy több mentő és rendőrautó érkezett az épülethez. Ekrem İmamoğlu isztambuli polgármester szintén elítélte a támadást.

A két elkövetőt este elfogták a rendőrök. Nem sokkal korábban az Iszlám Állam jelentkezett a támadás elkövetőjeként Telegram-csatornáján, mondván, a merénylet a terrorszervezet vezetőinek zsidók és keresztények elleni támadásokra való felhívására történt.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök a történteket követően telefonon fejezte ki részvétét a templom papjának, valamint a kormánypárt helyi képviselőinek. Yerlikaya a délután folyamán a helyszínre látogatott, és kijelentette, nem fogják engedni senkinek sem, hogy szétzilálják Törökország összetartását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!