Egy sportpálya és autósok feje felett húzott el egy kényszerleszállást végrehajtó török katonai repülőgép

2024. január 26. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Kényszerleszállás közben autósok feje felett húzott el egy C-160D Transall török katonai repülőgép csütörtökön – írja a BBC. A közzétett felvételeken látszik, hogy egy sportpálya felett is átrepült, nagyjából a reflektorok magasságában.

A Kayserinél történt esetről több videó is készült, és úgy tűnik, mintha a pilóták nehezen tudták volna a levegőben tartani a repülőgépet. A 69-036 lajtromjelű C-160D-s egy elektronikai összecsapásokra konfigurált gép, így például rádiós jelzavarókkal van felszerelve. A francia–német gyártmányú repülőgép készült teher-, csapat- és sérültszállító kialakításban is, de a legtöbbet már leszerelték.

Ez az egyik utolsó ilyen Transall (a török hadseregnek van még kettő), ami még szolgálatban van, és a védelmi minisztérium szerint a kényszerleszállás közben megrongálódott. A legénységnek a közlemény szerint semmi baja.

A repülőgép egy gyakorlaton vett volna részt, ezért indult el a közeli katonai bázisról, ahova sikeresen visszatért, de a leszállást már kiengedett futómű nélkül kísérelték meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!