Kocsikázni vitte a házi oroszlánt, gazdája most egy évre börtönbe kerülhet Thaiföldön

2024. január 25. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

A thaiföldi rendőrség letartóztatott egy nőt, akinek házi oroszlánját Pattaja városának utcáin, kocsikázás közben fotózták le, írja a BBC.

A megláncolt oroszlán egy nyitott tetejű Bentley hátsó ülésén foglalt helyet. Az autót a nő egyik barátja, egy Srí Lanka-i férfi vezette, aki azóta már elhagyta az országot. Bár Thaiföldön nem illegális oroszlánt tartani, hivatalosan be kell jelenteni.

A helyi hatóságoknak a nő, Szavangdzsit Koszungnern azt mondta, egy thaiföldi férfitól vásárolta az állatot. Azonban nem értesítette az illetékes tisztviselőket, hogy ellenőrizzék a Nakhom Pathom tartományban található létesítményt, ahonnan a nő az oroszlánt vette, így illegálisan került hozzá új házi kedvence.

A nőt vadállat engedély nélküli birtoklásával vádolják, ami egy év börtönbüntetéssel jár, illetve ki kell fizetnie 100 ezer bát (körülbelül egymillió forint) pénzbüntetést.

A rendőrség vádat emelt azzal a férfival szemben is, aki eladta Szavangdzsit Koszungnernnek az oroszlánt, mivel engedély nélkül adta az állatot, és segített a nőnek Pattajába vinni.

A hatóságok szerint Thaiföldön jelenleg 224 oroszlánt tartanak legálisan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!