Megerőszakolták a börtönben, ahová azért zárták, mert egy üzlet arcfelismerője hamisan azonosította betörőként. Most perel az amerikai férfi

2024. január 25. – 00:03

Másolás

Vágólapra másolva

10 millió dollárra perel egy 61 éves férfi két amerikai üzletláncot, miután azok arcfelismerő rendszere tévesen őt nevezte meg több bolti rablás elkövetőjeként – írta meg a Bussiness Insider.

A történet 2022-ben kezdődött, amikor két fegyveres elkövető kirabolta a Sunglass Hut egyik üzletét Texasban. A vállalat a Macy’s nevű, szintén boltokat üzemeltető beszállítópartnerével közösen elkezdte vizsgálni a rablás felvételeit, és az arcfelismerő rendszerük segítségével megállapították, hogy a 61 éves férfi követte el a rablást. A rendszer szerint ráadásul már egy korábbi Macy’s kifosztásáért is ő volt a felelős.

Csak egy probléma volt: a férfi éppen Kaliforniában tartózkodott a rablás alatt, több mint 3000 kilométerre az eseményektől. Miután visszaért Texasba, elment megújítani a jogosítványát, és ekkor vették őrizetbe a rendőrök. A 61 éves férfit később szabadon engedték, mivel kiderült, hogy egy kaliforniai börtönben volt a rablás időpontjában, de állítása szerint maradandó károkat szerzett a fogságban töltött idő alatt.

Miután a rendőrök letartóztatták, elmondása alapján a börtönben megverték és megerőszakolták cellatársai. Az így elszenvedett testi és mentális károk miatt most 10 millió dollárra (azaz nagyjából 3,5 milliárd forintra) perli a Macy’st, a Sunglass Hut anyavállalatát, és további 3 személyt, akik érintettek voltak a félreazonosításában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!