18 év börtönre ítéltek egy angol férfit, aki a '90-es években éveken keresztül szexuálisan zaklatott egy gyereket

2024. január 23. – 12:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Maidstone-i bíróság 18 év börtönre ítélte a 47 éves Stefan Farbrothert, aki 1991 és 1997 között rendszeresen szexuálisan bántalmazott egy gyereket – írja a Sky News.

A férfi hét év alatt több alkalommal is megerőszakolta és szexuálisan zaklatta a gyereket, akit megbilincselt és késsel is fenyegetett. Az ügyészség a „legszörnyűbb és legborzasztóbb bántalmazássorozatként” jellemezte az esetet, ami katasztrofális hatással volt a gyerek életére. Az áldozat nemét és korát sem árulta el a bíróság az anonimitásának megőrzése érdekében.

Farbrothert 2018 júniusában tartóztatták le, ezután jelentették a vele kapcsolatos bűncselekmények gyanúját a kenti rendőrségnek. A férfit végül 13 bűncselekménnyel vádolták meg, köztük hét nemi erőszakkal és több szeméremsértő támadás elkövetésével. Farbrother minden vádat tagadott.

Hétfőn a bíróság 18 év börtönbüntetésre ítélte, a neve pedig élete végéig bekerült a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

A Farbrother elleni nyomozást vezető rendőr, Adam Ferguson az ítélet után megköszönte a férfi már felnőttkorú áldozatának a bátorságot, hogy előállt a történetével, vallomást tett és bizonyítékokkal segítette a nyomozást. „Az éveken át tartó bántalmazás katasztrofális hatással volt a felnőtt életének nagy részére, de remélem, hogy most már tovább tud lépni, tudva, hogy Farbrother megérdemelt büntetését tölti”.

Ferguson egyúttal megerősítette, azt is, hogy soha nem késő szexuális bűncselekményt jelenteni, és arra bíztatta a szexuális visszaélések áldozatait, hogy jelentkezzenek a rendőrségen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!