Az utolsó nagy dobására készült a visszavonult tolvaj, azért lopta el anno Dorothy cipőjét

2024. január 22. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az Óz, a csodák csodájában viselt piros cipő ellopását bevalló férfi ügyvédei hosszú évek után végre felfedték, miért lopta el a férfi Dorothy cipőjét: mert ez volt az utolsó nagy dobása, írja a BBC.

A 76 éves Terry Jon Martin 2005-ben lopta el Dorothy cipőjét. Ekkorra már feladta bűnöző életét, de mégis úgy döntött, beszáll még egy utolsó nagy dobásba. Egy régi maffiatársa kereste őt meg, hogy lopja el Dorothy cipőjét. Jon Martin ekkor már legutóbbi börtönből szabadulása óta tíz éve nem követett el bűncselekményeket, ezért először nemet mondott a kérésre.

Teltek a napok, Jon Martint pedig nem hagyta nyugodni az utolsó nagy dobás lehetősége. Végül beadta a derekát, Dorothy cipőit a Grand Rapids-i Judy Garland Múzeumból lopta el, egy ablakon bemászva.

Az ügyvédek elmondták azt is, hogy a férfi soha nem látta a filmet, így nem volt tisztában a cipő kulturális jelentőségével. Azt gondolta, hogy az egymillió dolláros biztosítással rendelkező cipőt valódi rubinok fedik. Amikor kiderült, hogy a kövek nem igaziak, Jon Martin kidobta a cipőket. Ezeket aztán évekig keresték, végül 2018-ban szerezte őket vissza az FBI.

Jon Martin ügyvédei szerint jelenleg hospice-ellátásban, oxigénpalackhoz és tolószékhez kötve él, orvosai hat hónapot jósolnak neki: ezért az ügyvédek a férfi felmentését kérték a cipőlopás miatti büntetés alól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!