Kidobott egy macskát a vonatból, most százezrek követelik az orosz kalauz kirúgását

2024. január 21. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy vörösesfehér, Twix névre hallgató macska Oroszországban, miután a vonat személyzetének egyik tagja kidobta a vonatból. Most százezrek követelik az orosz kalauz kirúgását – írja a Sky News.

Twix éppen a gazdáival vonatozott, amikor kiszökött a szállításához használt hordozójából. Az állatnak nem volt szerencséje: egy kalauzzal találkozott szembe, aki fogta és kidobta az állatot a vonatból. A vonatszemélyzet tagja vélhetően egy kóbor macskának hitte Twixet. Az állami vasúttársaság szerint a kalauz a Jekatyerinburgból Szentpétervárra tartó vonat utasait megkérdezte, ki a macska tulajdonosa.

A nyugat-oroszországi Kirovban történt incidens után Twix gazdái riadót fújtak: egy több száz önkéntesből álló Telegram-csoportban kértek segítséget az állat megkereséséhez. Az önkéntesek –30 fokos hidegben kutatták át a környéket, végül megtalálták az állat holttestét. Utólag kiderült, hogy a macska tulajdonosa feltételezhetően éppen aludt a vonaton, és csak a Kirovból történt indulást követően tíz órával jelentette macskája eltűnését.

„Őszintén sajnáljuk, hogy Twix macska elpusztult” – áll az orosz állami vasúttársaság közleményében. A vállalat hangsúlyozta, hogy sajnálja a történteket, és változtatni fog az ilyen eseteket illető eljárásmódján. Azonban ez nem hatotta meg az embereket: mostanra egy online petícióban több mint 300 ezer ember követeli a kalauz kirúgását és azt, hogy induljon ellene eljárás. A helyi hatóságok érdemben még nem reagáltak a történtekre, de az aláírók száma folyton növekszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!