Orosz magánrepülőgép zuhant le az afgán hegyekben, négyen túlélték a balesetet

2024. január 21. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Lezuhant egy orosz magánrepülő az Afganisztán északkeleti részén található Badashán tartományban szombaton – írja a Guardian. A gépen egy súlyos állapotban lévő, kórházi ápolásra szoruló orosz nőt és férjét vitték a thaiföldi Pattayából Oroszországba. A két utas mellett négyfős személyzet volt a gépen, mindannyian oroszok.

Az afgán közlekedési minisztérium vasárnapi közleménye szerint egy mentő expedíció négy túlélőt talált. Hogy az utasok köztük vannak-e, egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, hogy milyen állapotban vannak a túlélők.

Az orosz sajtóban megjelent információk szerint a pilóta Pakisztán fölött jelezte, hogy fogy az üzemanyag, ezért megpróbál Tádzsikisztánban leszállni. Nem sokkal később arról számolt be a légi irányítóknak, hogy leállt először az egyik, majd a másik motor, 5 perccel később pedig a gép eltűnt a radarképekről.

Az afgán kormány közlése szerint a gép eredeti tervei szerint nem lépett volna be az afgán légtérbe. A 2021-es tálib hatalomátvétel óta a legtöbb repülő elkerüli az afgán repteret, kivéve azok, amelyek Pakisztán felől Tádzsikisztán felé akarnak utazni, mert az út pár percig áthalad Badashán hegyei felett. De ha tehetik, ezek a járatok is inkább tesznek egy kitérőt a pakisztáni határt követve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!