Egy föld alatti cellában találták meg egy már korábban szabadon engedett ötéves gyerek rajzait Hán Júniszban

2024. január 20. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg olyan képeket tett közzé, amelyek abban a dél-gázai Hán Júniszban lévő föld alatti járatban készültek, ahol korábban izraeli túszokat tartott fogva a Hamász.

Daniel Hagari szóvivő szerint az alagútrendszer a Hamász egyik parancsnokának otthonából nyílt. Az izraeli erők végeztek a Hamász fegyvereseivel, az alagútban pedig robbanószerkezeteket találtak. Hagari szerint egy kilométerrel beljebb az alagútban, a föld alatt mintegy 20 méterrel egy nagy szobát találtak, amelyben korábban túszokat tartott fogva a Hamász.

Néhány ott fogva tartott túszt már szabadon engedtek, a katonák a helyszínen megtalálták a még novemberben szabadon engedett ötéves Emilia Aloni által készített rajzokat. Öt cellát találtak, mindegyikben volt egy matrac és egy vécé. Izrael szerint különböző időpontokban mintegy 20 túszt tartottak itt fogva.

Forrás: IDF
Forrás: IDF

„Néhányukat mintegy 50 nappal ezelőtt már szabadon engedték, másokat pedig Gázában tartanak fogva, valószínűleg még ennél is rosszabb körülmények között” – mondta a szóvivő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!