Az utcai tömegbe lőttek szerdán a nápolyi maffia tagjai, de nem sikerült megölniük a célpontjukat

2024. január 19. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

A maffia tagjai merényletet kíséretek meg szerda este Nápoly belvárosában – írja az Internapoli és az MTI. A rendőrség csak pénteken hozta nyilvánosságra a részleteket.

Január 17-én, szerdán este 7 óra körül közel 80 lövést adtak le a tömegbe ismeretlenek. Legalább két pisztolyt és valószínűleg egy géppisztolyt is használtak. Egy 19 éves férfi – a rajtaütés célpontja – és egy 68 éves nő sérült meg a támadásban.

A nyomozás során kiderült, hogy a Quartieri Spagnoliból származó Nicola Giuseppe Moffa volt a támadás célpontja, akit a hatóságok a Contini nevű klán tagjaként ismernek. A fiatalember csodával határos módon túlélte a támadást, bal lábán sebesült meg, jelenleg őrizet alatt kórházban ápolják. Moffa csak azért menekült meg, mert gyorsan fedezéket talált az autók mögött.

Maga a rajtaütés nagyon röviden zajlott: a lövéseket két, arcát elfedő férfi adta le; motorral érkeztek az emberekkel teli utcába, ahol szabályosan a tömegbe lőttek megpróbálva eltalálni Moffát. Ezután támadók úgy dönthettek, hogy a további megfélemlítő jelzés érdekében folytatják a lövöldözést, akár géppuskatűzzel is.

A helyszínen körülbelül nyolcvan lövedéket találtak. A nápolyi rendőrség bejelentése szerint péntek reggelig öt személyt vettek őrizetbe. Több házkutatást tartottak, és fegyvereket foglaltak le. Úgy tűnik, hogy a tettesek a nápolyi Camorra-bűnszervezet egyik bandájának fiatal tagjai voltak.

Az MTI azt írja, hogy nyomozás szerint egyértelmű, hogy a gyilkosok nem figyelmeztetni vagy megfegyelmezni akarták Moffát, hanem meg akarták ölni. Nem ez az első alkalom, hogy a fiú lövöldözésbe keveredik: a Nápoly belvárosának üzleteit kirabló fiatalok alkotta banda tagjának számít. A hatóságok nem zárják ki, hogy Moffa és társai a Camorra területére léptek be, vagy olyasvalakit fenyegettek meg, aki más klán védelmét élvezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!