Vörös foltok jelentek meg Trump kezén, egyesek már azt találgatják, hogy szifilisz lehet-e

2024. január 19. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán furcsa piros hólyagokkal a tenyerén fotózták le Donald Trump volt elnököt, ami spekulációknak adott teret az egészségügyi állapotával kapcsolatban – írja a Forbes.

Trump a manhattani lakásáról távozva integetett az embereknek, ekkor váltak láthatóvá a jobb kezén ékeskedő foltok, amiket a paparazzók le is kaptak. A néhány órával későbbi New Hampshire-i kampánygyűlésen gesztikuláló Trumpról készült fotók és videók hamar eltűntek az internetről.

A foltokról készült képek aztán a Drudge Report címlapján jelentek meg. A politikusok körében el is indult a találgatás, hogy nem a szexuális úton terjedő szifilisz tünetei voltak-e ezek.

„Nekem nem vágott sebnek tűnnek... Szerintem jó esély van rá, hogy kankója van” – mondta James Carville demokrata stratéga szerdán a Politicon podcastban. Állítása szerint orvossal konzultált, akik mind arra az álláspontra jutottak, hogy Trumpnak másodlagos szifilisze van (vagyis néhány hete fertőződhetett meg), bár nem nevezte meg az orvosokat, és hozzátette, hogy a fotókat manipulálhatták.

Trump manhattani lakásából kilépve integet – Fotó: Charly Triballeau / AFP
Trump manhattani lakásából kilépve integet – Fotó: Charly Triballeau / AFP

Bár a foltok hasonlíthatnak a szifiliszes sebekhez, nincs tényleges bizonyíték arra, hogy Trumpnak ilyen betegsége van. A volt elnök egyelőre nem kommentálta az egészségügyi állapotát.

Egyes szakemberek egészen más teóriákkal álltak elő: Jonathan Reiner, a George Washington Egyetem Orvosi és Egészségtudományi Karának professzora az X-en úgy vélte, hogy Trump megsérülhetett, hozzátéve, nem ritka, hogy 77 éves emberek elesnek. Joshua Zeichner, a Mount Sinai Kórház bőrgyógyász professzora a Business Insidernek azt mondta, hogy Trumpnak sima bőrkiütése lehet, amelyet számos tényező okozhat, a golfütő fogásától kezdve a száraz kézig.

A szifilisz szexuális úton terjedő betegség. A szifiliszbaktériumok okozta sebek gyakran a fertőzés helyén jelennek meg először kb. két-három héttel az érintkezés után, majd a kézen lévő fekélyek – a másodlagos szifilisz tünetei – négy-nyolc héttel a kezdeti fertőzés után jelentkezhetnek. A szifilisz évekig tünetmentesen megmaradhat a szervezetben. Bár penicillinnel könnyen gyógyítható, a fertőzés kezelés nélkül szív- és agykárosodást okozhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!