Legalább tíz gyereket fertőzött meg szifilisszel egy pedofil Szlovákiában

2024. január 17. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök őrizetbe vettek a szlovákiai szobránci járásban egy 31 éves férfit, aki gyerekeket erőszakolt meg az egyik meg nem nevezett faluban, írja az Új Szó.

Az első hírek három, 7–11 év közötti gyermekről szóltak, akik az aktus után a szexuális úton terjedő szifilisszel fertőződtek meg, később azonban az orvosok megerősítették, hogy az áldozatok száma ennél jóval több. „Eddig tíz esetet regisztráltunk” – mondta Jana Mačeková bőrgyógyász, aki a szobránci orvosi ügyeleten dolgozik.

A férfi elfogásához és őrizetbe vételéhez az áldozatául esett gyerekek segítettek a rendőrségnek. Mint Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, a gyerekek bizonyítékokat szolgáltattak a rendőrségnek, amikből kiderült, hogy „nemcsak a helyszín volt ugyanaz, hanem a cselekmények elkövetésének módja is. A gyanúsított ugyanazt a módszert használta, hogy rávegye a kiskorúakat szándékainak teljesítésére”.

A településen elrendelték a gyerekek szifiliszre való szűrését, amelyen minden fiatalkorúnak át kell esnie.

A szifilisz vagy ismertebb nevén a vérbaj szexuális úton terjedő, idült lefolyású, fertőző nemi betegség. Tünetei attól függően eltérnek, hogy a betegség négy szakasza közül melyikben lépnek fel, ezek lehetnek fekélyek, kiütések a tenyéren és a talpon, testszerte és a nemi szervek környékén, tumorszerű gyulladásos göbök, idegrendszeri vagy szívproblémák, de a Wikipedia szócikke szerint a betegség „nagyszerű imitátorként” ismert, mert rendszeresen atipikus tünetekkel jelentkezik. Diagnosztizálása általában szerológia segítségével történik, de a baktériumok mikroszkóp alatt is jól láthatók. A kór sikeresen kezelhető antibiotikummal és penicillinnel.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!