Vesekővel ment be a kórházba, amputálták mindkét lábát és a kezeit is, aztán kapott egy 100 milliós számlát

2024. január 14. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Hazatérhetett a kórházból Cindy Mullins, az amerikai nő, akit karácsonykor egy sürgős vesekő-eltávolító műtét miatt altattak el, majd négyszeres amputáltként ébredt fel az operáció után.

Mullinsnál súlyos szövődmények léptek fel már a műtét előtt, egy fertőzés miatt szepszist kapott, és az életveszélyes vérmérgezéses állapotában nem maradt más megoldás, csak a karjai és lábai, könyökből, illetve térdből amputálásával lehetett megmenteni. Napokig tartották altatásban, lélegeztetőgépen, és küzdöttek az orvosai az életéért, végül magához tért, elkezdhette a rehabilitációt, és mára már annyit javult az állapota, hogy hazaengedték a kórházból. Már magától fel tud ülni, irányítani az elektromos kerekesszékét, és egy amerikai tévének adott interjúja szerint megpróbál elmenni templomba is.

Az amerikai egészségbiztosítói rendszer miatt az egykori nővérre most egy újabb nagy kihívás vár: kiegyenlíteni a kórházi számlákat. A családja online gyűjtést indított, hogy a 300 ezer dolláros (kb. 100 millió forint) költséget valahogyan ki tudják fizetni. Eddig négyezer támogató jelentkezett, és az összeg nagy részét, 259 ezer dollárt már sikerült is összeadniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!