Családja előtt lőtték le, ezután derült ki, hogy rejtőzködő bérgyilkos volt a brazil férfi

2024. január 14. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt héten a felesége és a fia szeme láttára lőtt le egy ismeretlen fegyveres egy férfit az otthona előtt Brazíliában. Amikor a hatóságok azonosítani próbálták, kiderült, hogy a családapa nem pont az volt, akinek mondta magát: a Dejon Kovac néven élő férfi valójában egy Darko Gleiser nevű bérgyilkos volt, aki tíz éven keresztül bujkált a dél-amerikai országban, miután elmenekült Montenegróból – írja a Business Indiseder a Fox News beszámolója alapján.

Kovac épp a feleségével és kisfiával ért haza egy bringatúráról, amikor a házuk előtt odament hozzá egy maszkos férfi, és közvetlen közelről lelőtte. A támadó elmenekült a helyszínről, Kovacot kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították.

A történet ekkor vett igazán akciófilmbe illő fordulatot: a halála után a hatóságok észrevették, hogy a férfinál lévő útlevél valójában egy szlovén állampolgáré volt, aki még 2017-ben vesztette el az iratait.

A brazil rendőrség végül az ujjlenyomatai alapján sikeresen kötötte össze montenegrói bűncselekményekkel.

Mint kiderült, Dejon Kovac valójában Darko Gleiser volt, egy bérgyilkos, aki azután menekült el Montenegróból 2014-ben, hogy karácsonykor meggyilkolt egy férfit egy börtön előtt.

Gleiser először Bosznia-Hercegovinába, majd Brazíliába utazott, ahol közel tíz évig sikeresen bujkált az Interpol elől. Montenegróban több gyilkosság, valamint fegyverek és robbanószerek birtoklása miatt is körözték.

A feleségét 2015-ben vagy 2016-ban ismerhette meg, a nő állítólag semmit nem tudott a férfi múltjáról. A helyiek szerint annak ellenére, hogy nem beszélt túl jól portugálul, Gleiser nem zárkózott el a közösségtől, gyakran járt a helyi pékségbe, és a szülőkkel is kedélyesen elbeszélgetett, amikor iskolába vitte a fiát. Ácsként dolgozott, és azt állította, hogy a családja szlovéniai vállalkozásaiból van félretett pénze.

A támadóját azóta sem fogták el, így egyelőre nem lehet tudni, ki találta meg Gleisert az Interpolnál hamarabb.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!