Irak északi részén és Szírában hajtott végre támadásokat Törökország

2024. január 13. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Törökország az éjszaka folyamán közel 30 terrorista célpont ellen indított légicsapásokat Észak-Irakban és Szíriában, miután kilenc katonája meghalt egy iraki katonai támaszponton – közölte szombaton a védelmi minisztérium. Metina, Hakurk, Gara és Qandil térségében zajlottak a támadások.

A török katonák az észak-iraki Metina város közelében lévő támaszponton elkövetett behatolási kísérletet követő összecsapások során haltak meg – közölte a minisztérium. A minisztérium szerint 29 helyszínt céloztak meg, köztük „barlangokat, bunkereket, óvóhelyeket és olajlétesítményeket”.

Ankara az elmúlt 25 évben több tucat katonai állást működtetett a térségben a Kurdisztáni Munkáspárt, a PKK ellen folytatott több évtizedes háborúja során, amely csoportot Törökország és számos nyugati szövetségese feketelistán tartja terrorszervezetként.

Erdoğan török elnöknek szombaton Isztambulban rendkívüli biztonsági tanácskozást kellett volna tartania, hogy megvitassa a térségbeli csapatok elleni támadások emelkedését. Közben szombaton országos razziák során 113 embert tartóztattak le a PKK-val való feltételezett kapcsolatok miatt. (Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!