Nyolcmillió forint segélyt kapott egy brit testcsonkító szervezet feje, aki előre kitervelten amputáltatta a saját lábát

2024. január 12. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

18 500 font, azaz több mint 8 millió forint rokkantsági járadékot igényelt egy 46 éves brit férfi, miután előre kitervelten, önként amputáltatta a saját lábát, írja a Guardian egy, a témában indult per alapján, melyben tíz fő ellen emeltek vádat. Marius Gustavson egy extrém csoport vezetője volt, akik önmagukon is végeztek különböző beavatkozásokat – beleértve a nemi szervek eltávolítását is –, mindezt filmre vették és egy fizetős weboldalon közzétették.

Gustavson 2018 szeptemberében ismerkedett meg Crimi-Appleby-jal, későbbi partnerével. A londoni Központi Büntetőbíróságon felolvasták a pár üzeneteit, amikben Gustavson dicsekedett a „műtéteivel”. Még azt is elárulta az akkor még csak 17 éves szerelmének, hogy a levágott heréket egy üvegben tartja. Először 2019 januárjában merült fel közöttük a lábamputáció ötlete. Crimi-Appleby állítólag azt mondta Gustavsonnak, hogy alig várja, hogy láb nélkül láthassa, és biztos, csodásan fog kinézni.

A bíróságon bejátszottak egy ötperces részletet abból felvételből a pár hangosan nevetgél, miközben Crimi-Appleby jeget kanalaz egy vödörbe. Ebben állt nyolc órán keresztül Gustavson lába, amitől a tervnek megfelelően annyira elfagyott, hogy az orvosoknak amputálni kellett azt a londoni Royal Free kórházban. A beavatkozást követően Gustavson további két hónapot kórházban töltött.

Gustavson ezután, 2019 májusában beadott egy igénylést rokkantsági járadékra. Az összeget, összesen 18 500 fontot meg is kapta 2019 júliusa és 2021 októbere között.

Gustavsont és társait, akiket bár ő bátorított, mégis önként vettek részt a beavatkozásokon, a bíróság súlyos testi sértéssel vádolja, az ítéletről március elején fognak dönteni.

Frissítés 2024.01.13. 13:20: Cikk és annak címe megváltozott, mert korábban azt írtuk, hogy Gustavson maga amputálta a lábát. Köszönjük olvasónk jelzését, a tévesztésért elnézést kérünk!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!