2027-től csak elektromos autókat gyártanának a BMW müncheni üzemében

2024. január 12. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

A BMW azt tervezi, hogy négy éven belül a müncheni gyárában kizárólag elektromos autókat fog gyártani, írja a német Auto Bild. A hírt Milan Nedeljkovic, az igazgatótanács termelésért felelős tagja jelentette be. A vállalat 650 millió eurót (több mint 246 milliárd forintot) költ az üzem átalakítására. A tervek szerint az új autókat 2026-tól kezdik el gyártani, és 2027-től pedig csak elektromos kocsik készülnek majd a müncheni üzem gyártósorán. Ezáltal pedig ez lesz az első BMW- gyár, amely teljesen átáll az elektromos autók gyártására.

A 650 millió eurós beruházás részeként felépítenek egy új összeszerelő központot, új karosszériaüzemet és több logisztikai területet is. Hogy legyen hely a bővítéshez a müncheni gyárban, a motorgyártást az angliai Hams Hallba és az ausztriai Steyrbe helyezték át, ami miatt 1200 alkalmazottat kellett áthelyezni vagy átképezni.

Az új elektromos járműveket kezdetben a BMW új debreceni és müncheni üzemében, később a kínai Senjangban és a mexikói San Luis Potosíban is gyártani fogják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!