Földrengés által nyitott hasadékba esett egy férfi Izlandon, egy napja keresik

2024. január 11. – 13:56

Földrengés által nyitott hasadékba esett egy férfi Izlandon, egy napja keresik
A földrengések által nyitott hasadék Grindavíkban – Fotó: Kjartan Torbnjoersson / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel óta keresik a férfit, aki az izlandi Grindavík városban esett bele egy olyan hasadékba, amit egy közelmúltbéli földrengés nyitott a városban. A település körül intenzív földmozgások voltak decemberben, majd nem sokkal karácsony előtt ki is tört a város melletti vulkán.

Az eltűnt férfi egy kollégájával javította a földrengés által okozott károkat, amikor szerda reggel kollégája szerszámokért ment, majd amikor visszatért, a férfi már sehol nem volt. Azóta több mint kétszázan keresik az eltűntet.

Úlfar Lúðvíksson helyi rendőrfőnök az izlandi közmédia, a RÚV angol nyelvű kiadásának azt mondta, szerdán egész nap és éjjel is folyamatos volt a kutatás, a körülmények azonban távol állnak az ideálistól, hiszen még azt sem tudják, milyen mély a hasadék. Annyi biztos, hogy több tíz méterre a föld alá nyúlik, és az alján víz van.

Mivel a mentési munkálatokat végzők testi épségére is ügyelniük kell, egyszerre ketten ereszkednek le a hasadékba, és kb. 10 percig maradnak lenn, majd visszajön velük a kosár, és váltják őket. A baleset miatt felfüggesztették a földrengés utáni helyreállítási munkákat Grindavíkban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!