Erdoğan olyan fotót posztolt az X-en, amin több száz titkosügynök is szerepelt

2024. január 11. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Recep Tayyip Erdoğannak törölni kellett egy fotót az X-ről, miután azon több száz török titkosügynök is szerepel – szúrta ki a Balkan Insight cikkét a 444.hu. A török elnök a Nemzeti Hírszerző Ügynökségnél (MIT) tartott beszédet, és az ott készült felvételekből osztott meg egy képet a közösségi oldalán. Burak Yildirim biztonsági elemző szerint Erdoğan elég meggondolatlan volt. Ugyanis a felvételen szereplő titkosügynökök így könnyen beazonosíthatóak, amivel nemcsak őket, de az ügynökök családjait is veszélybe sodorhatja.

A reakciók és a felmerülő biztonsági kérdések után Erdoğan törölte a fotót. Mindeközben Yilmaz Tunc, török igazságügyi miniszter, aki szintén osztott meg a konferenciateremből készült képek közül, nem törölte a bejegyzését, csupán módosította azt. A lap az írja, Tunc korábbi posztja így is elérhető az X-en, amit már közel 50 ezer felhasználó látott.

Míg a török elnök megúszta ennyivel, addig 2020-ban a török bíróság elrendelte több újságíró letartóztatást, mert felfedték egy MIT ügynök kilétét, aki Líbiában halt meg. A török védelmi minisztérium csütörtökön megtiltotta, hogy a bevetéseken olyan telefonokat használjanak, amiknek van kamerája. Ugyanis úgy vélik, hogy így könnyen lelepleződhetnek a katonák, és kulcsfontosságú információk kerülhetnek ki akár a közösségi médiába a katonai bázisokról és a folyamatban lévő műveletekről is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!