A karóráján visszatükröződő napfény mentett meg egy új-zélandi férfit, aki 23 órán keresztül hánykolódott a tengeren

2024. január 5. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új-zélandi férfi több mint 23 órán keresztül volt a tengerben, mielőtt horgászok észrevették a karóráján visszatükröződő napfényt és kimentették – számolt be a nem mindennapi esetről a Guardian.

A 61 éves Will Fransen január 2-án az Aucklandtől délre fekvő Coromandel-félszigeten lévő Whangamatāból indult egyedül horgászni. Egy jól sikerült kapás közben azonban beesett a vízbe, a csónakja elsodródott.

Fransen úgy döntött, hogy megpróbál elúszni az Alderman-szigetekhez, de túlságosan kimerült volt ahhoz, hogy sokáig ússzon. „Feladtam, csak tapostam a vizet, és néztem a gyönyörű naplementét a fejem felett” – mondta.

Will Hamilton, a whangamatai rendőrség őrmestere szerint csoda, hogy a férfi életben maradt a megpróbáltatások után. Másnap viszont ráköszöntött a szerencse: ugyanis három horgász észrevett egy tükröződést a vízben, és csónakjukkal odamentek, hogy közelebbről megnézzék. Ezután derült ki, hogy a férfi a karóráján tükröződő napfényt használva próbálta felhívni magára a figyelmet.

A mentőhajó kapitánya, Max White szerint elsődleges feladatuk az volt, hogy a férfit kimentsék és ébren tartsák. A férfit végül kórházba szállították, ahol kihűléssel és kimerültséggel kezelték. Azt mondta, hálás a megmentőinek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!