Egy hatodikos diák meghalt, mikor egy 17 éves diák tüzet nyitott Iowa egyik középiskolájában

2024. január 5. – 05:34

Egy hatodikos diák meghalt, mikor egy 17 éves diák tüzet nyitott Iowa egyik középiskolájában
Fotó: Cheney Orr / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 17 éves diák hat emberre lőtt rá Iowa egyik középiskolájában, a Perry High Schoolban, a téli szünet utáni első tanítási napon, csütörtökön. Egy iskolatársa meghalt a támadásban, a 17 éves diák a támadás után öngyilkos lett – írja a BBC. A rendőrség egy éles robbanószerkezetet is talált az iskolában, azt hatástalanították.

A támadó, Dylan Butler egy 6. osztályos diákot ölt meg, négy másik diákot és az iskolaigazgatót megsebesítette. A sebesülteket a Perrytől mintegy 60 kilométerre fekvő Des Moines kórházaiba szállították, egyikük állapota súlyos, de nem életveszélyes, a többieké stabil.

Az eddigi információk szerint a 17 éves támadó egy vadászpuskával és egy kis kaliberű pisztollyal jelent meg az iskolában reggel, és a támadás előtt közvetlenül több bejegyzést tett közzé a közösségi médiában. A lövöldözés még a tanítás kezdete előtt történt, ezért kevesen voltak az iskolában.

A tragédia után Iowa kormányzója elrendelte, hogy vasárnapig az állam középületein eresszék félárbócra a nemzeti zászlókat.

A Fehér Ház szóvivője az elnök nevében együttérzését fejezte ki a lövöldözés áldozatainak és hozzátartozóiknak. Karine Jean-Pierre arra szólította fel a kongresszust, hogy törvényben szigorítsa a fegyverbirtoklást, például tiltsák be a sorozatlövő fegyverek és a nagy kapacitású tárak szabad árusítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!