IDF: Az éjszaka folyamán több mint 100 célpontra mértünk csapást Gázában

2024. január 5. – 12:39

Másolás

Vágólapra másolva

Péntekre virradóan több mint 100 célpontra mért csapást Gázában Izrael – számolt be az Izraeli Védelmi Erők (IDF). A Palesztin Vörös Félhold Khan Younis központja közelében pedig lövésekről számolt be.

Az IDF jelentésében azt írta, hogy az éjszaka folyamán katonai tevékenységet folytattak a Gázai övezet középső részén lévő Bureijben és a délebbre fekvő Khan Younisban is. Állításuk szerint Bereijben egy „fegyveres terrorista sejt” megpróbált megtámadni egy IDF tankot, válaszul csapataik üldözőbe vették őket. Később egy izraeli vadászgép csapást mért arra a táborra, ahova a terroristák menekültek – közölték.

Állításuk szerint Khan Younisban számos izraeli területre történő kilövésére használt kilövőállást találtak. Ezekre az IDF szintén csapást mért, az összecsapásokban pedig több „terroristát” is megöltek.

A Palesztin Vörös Félhold szerint a légi- és tüzérségi csapások péntek reggel is folytatódtak. Állításuk szerint az Al-Amal kórház közvetlen környékét elmúlt napokban több támadás is érte, ezek közül az egyik öt ember halálát okozta. Közölték továbbá, hogy a kórház környékén intenzív és folyamatos harc zajlik, ami akadályozza a mentőcsapatok mozgását és korlátozza a sérültek elérését is.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!