A brit rendőrfőnökök szervezetének vezetője szerint a rendőrség intézményesen rasszista

2024. január 5. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

A brit rendőrfőnökök szervezetének vezetője szerint a rendőri munka „intézményesen rasszista”. Gavin Stephens a gyakorlatok alapvető átalakítására szólított fel a megkülönböztetés felszámolása érdekében – írja a Guardian.

Az Országos Rendőrfőnöki Tanács (NPCC) elnöke szerint a feketéknek többé nem lenne szabad azt tapasztalniuk, hogy velük szemben aránytalan mértékű erőszakot alkalmaznak. Arról is beszélt, hogy a rendőri munka reformja nagyon lassú, emögött szerinte az áll, hogy a vezetők lassan küzdenek meg a kihívással. A rendőrfőnök társak által választott tisztviselő személyes véleménye szerint a rendfenntartásban a megkülönböztetés intézményi szinten működik.

Interjújában arról beszélt, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden rendőr rasszista lenne. „A jövőben a rendőrségen belül nagyon hasznos lenne arról beszélni, hogy hogyan tervezzük újra gyakorlatokat, a végrehajtást, hogy megszüntessük ezt a diszkriminációt” – fogalmazott. A Guardian szerint Stephens kiállásával nyomást gyakorolhat más, magasabb rangú rendőrfőnökökre is. Egy tavalyi jelentés után a Metropolitan Police vezetője, Sir Mark Rowley elutasította, hogy a rendőrség „intézményesen rasszista” és „intézményesen nőgyűlölő” lenne.

Stephens személyes véleménye szerint a korábbi jelentések helytállóak voltak. Azt mondta: „A problémákat a rendőrség minden területén meg kell oldanunk, ezek intézményi szintűek, és intézményi változtatásokra van szükség.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!