Lépéseket várnak Melonitól, miután egyik képviselőjének a fegyvere véletlen elsült egy szilveszteri bulin

2024. január 2. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz ellenzéki képviselők követelik Giorgia Meloni miniszterelnöktől, hogy rúgja ki pártjából egyik politikusát. Az ellenzék azután háborodott fel, hogy egy szilveszteri bulin véletlenül elsült egy fegyver: ami történetesen a szélsőjobboldali Olasz Testvérek párt egyik képviselőjének nevén volt, írja a Guardian.

Emanuele Pozzolo beismerte, hogy a pisztoly az övé volt, de azt tagadta, hogy ő sütötte volna el azt. A kilőtt golyó egy olyan férfi lábát súrolta, aki az igazságügyi minisztérium helyettes államtitkárának egyik ismerőseként ment el a buliba. A seb nem volt súlyos.

A balközép Demokrata Párt egyik politikusa felszólította Melonit, hogy tegyen rendet a pártjában, mert az ilyen emberek szerinte „veszélyt jelentenek a körülöttük élők biztonságára, nemhogy még a nemzetbiztonságra”. Az ellenzéki pártok politikusai nem értették, miért visz valaki fegyvert egy olyan szilveszteri buliba, ahol kormánytagok és parlamenti képviselők vannak jelen.

Meloni nem reagált az esetre, az Olasz Testvérek párt közleménye pedig annyit mondott, hogy az esetnek „nincs politikai súlya”. Hozzátették, hogyha kiderül, hogy képviselőjük valami illegálisat csinált, „megteszik a szükséges lépéseket”. Az igazságügyi minisztérium államtitkár helyettese, Andrea Delmastro elhatárolódott Pozzolótól, mondván, „hogyha tudtam volna, hogy fegyvert hoz magával, nem hívom meg”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!