New Yorkban 9 embert sebesített meg egy járdára felhajtó ámokfutó szilveszter éjjel

2024. január 1. – 21:27

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc embert sebesített meg egy irányíthatatlan sofőr hétfőn hajnalban Manhattanben, miután kocsijával behajtott a szilveszteri ünnepségről hazafelé tartó emberek közé – írja a New York Post.

Az eset hajnali fél kettő körül történt a Times Square-en zajló ünnepségtől néhány háztömbnyire, a 7. sugárút és a 34. nyugati utca sarkán. A terület egy szemtanú szerint zsúfolásig volt ünneplőkkel és rendőrökkel, sokan hazafelé tartottak a buliból.

A 44 éves gyanúsított állítólag vitába keveredett valakivel. Amikor a rendőrök megpróbáltak közbeavatkozni, az ámokfutó kocsiba pattant, és elhajtott a helyszínről. Közben több rendőrautónak is nekiment, felhajtott a járdára, elütött hat járókelőt és egy rendőrt is. A menekülő sofőr egy ételszállító teherautóba is belerohant, aminek következtében egy másik járókelő, egy 39 éves nő beszorult a teherautó alá – közölte a rendőrség. Egy taxisofőr, Sheikh Milon szintén megsebesült.

Milon elmondása szerint az ámokfutó legalább három autónak is nekiment, és szándékosan próbálta elgázolni a rendőröket. „Nem volt hajlandó kiszállni az autóból. Többször próbálták kiszedni, de nem akart kijönni” – folytatta.

A sérültek közül mindenkit stabil állapotban szállítottak kórházba. Az ámokfutó szintén kórházba került, súlyos sérüléseket szenvedett. A gyanúsított ellen hétfő reggel vádat emeltek – közölte a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!