Elindult egy jégtábla, felszínén 122 horgásszal

2023. december 30. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

Egy leszakadt és elszabadult jégtábláról kellett kimenteni 122 horgászt az Egyesült Államokban, Minnesota északi részén, írja a CNN. Mindenki ép bőrrel megúszta a kalandot.

Az Upper Red Lake-hez riasztották a Beltrami megyei seriffet. Mire a mentőcsapatok kiérkeztek, a horgászok már körülbelül tíz méterre távolodtak el a parttól, és nem tudtak volna biztonságosan visszatérni.

Néhány civil is megpróbált segíteni, kenuval igyekezték menteni a bajba jutottakat, de négyen a vízbe estek. Gyorsan kihúzták őket, nem esett bajuk.

Chris Mueller, a seriff hivatalának szóvivője lenyűgözőnek nevezte, hogy az első hívástól számítva három órán belül sikerült mindenkit biztonságba helyezni, pedig a megye kietlen részére kellett kivonulniuk meglehetősen mostoha időjárási körülmények között.

Az Egyesült Államok északi és középső része fölött karácsonykor komoly havazással, jeges esővel és szélviharral vonult át egy téli viharzóna. Észak-Dakotában is több tízezer ember maradt áram nélkül, és még pénteken is több ezer fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás, írja az MTI.

A veszélyes útviszonyok miatt a hatóságok lezárták a Kanada felé vezető autópályát, miközben az állam fővárosában, Bismarckban egyetlen nap alatt 175 baleset történt a lefagyott utakon. Néhol a fagyott utcákon korcsolyáztak az emberek.

Az Egyesült Államok nyugati partvidékét péntekre virradóra szökőárhoz hasonlatos óriási hullámok árasztották el, több helyen áradásokat okozva. Tengerparti sétányokon többen megsérültek, miután a több méter magas hullámok elérték a gyalogosok által használt területet is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!