Egy Párizsba tartó repülő futóművébe rejtőzött el egy férfi, súlyos hipotermiával került kórházba

2023. december 29. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a férfit, aki egy Algériából Párizsba tartó kereskedelmi repülőgép futóművében rejtőzött el. Ott, ahol több tízezer méter magasban -50 Celsius-fokra csökken a hőmérséklet, írja a Guardian. A francia hatóságok közölték, hogy az ismeretlen férfinál nem volt igazolvány, és súlyos hipotermiás állapotban találtak rá.

A 20 év körüli férfira akkor bukkantak rá, amikor műszaki ellenőrzéseket végeztek az Air Algerie légitársaság gépén, ami az algériai Oránból indult és péntek délelőtt szállt le a párizsi Orly reptéren.

A kereskedelmi repülőgépek 30-40 ezer láb (körülbelül 9-12 kilométer magasságban) repülnek, ahol a hőmérséklet -50 Celsius-fokra csökken, és az oxigénhiány miatt valószínűtlen, hogy bárki is túlélje az utat, aki nem a gépen utazik.

Ennek ellenére többen is megpróbáltak már a gépek futóművében elrejtőzve „utazni”. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) adatai szerint 1947 és 2021 között 132 ember próbálkozott meg ezzel. Idén áprilisban például az amszterdami Schiphol repülőtéren találták meg egy férfi holttestét, aki egy Nigériából Torontóba tartó repülőgép futóművében „utazott”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!