Sokkot kapott az 5,7 millió forintos vízszámlától, és meghalt egy nő Olaszországban

2023. december 27. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Tévedésből kapott 55 euró helyett tizenötezer eurónál (kb. 5,7 millió forint) magasabb vízszámlát egy 88 éves asszony Olaszországban, aki az összeg hallattán rosszul lett és meghalt vasárnap este, írja az MTI.

A 88 éves Caterina Giovinazzót több mint egy hónapja ápolták az egyik észak-olaszországi kórház intenzívosztályán, amikor a vasárnapi látogatás alkalmával menye közölte vele, hogy 15 339 eurós vízszámlát kaptak az augusztustól-októberig szóló időszakra. Az idős asszony bankja a tartozás kiegyenlítése céljából zárolta a követelés felét a nő számláján, amely mélyen megrendítette a beteg asszonyt.

A vízszolgáltató (Iren) később elismerte, hogy tévedés történt a mérőóra leolvasásakor, ezért számolhatták félre a nő néhány köbméteres valós vízfogyasztását. Az Iren új számítása szerint a Camporosso településen élő nőnek 55-65 euró vízdíjat kellett volna fizetnie az érintett időszakra. Miközben a szolgáltató visszautalta a túlfizetést a gyászoló családnak, a nő hozzátartozói a történtek tisztázását és teljes kivizsgálását követelik.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!