Négy gyerek és az anyjuk holttestére bukkantak egy lakásban Párizs mellett, egy apa végzett a családjával

2023. december 26. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Öt holttestet találtak egy lakásban a francia hatóságok a Párizstól nem messze található Meaux-ban – írja az MTI az AFP alapján.

Jean-Baptiste Bladier, a város ügyésze hétfőn arról tájékoztatta a hírügynökséget hogy szándékos emberölés gyanújával indítottak nyomozást.

Az áldozatok közül négy kisgyermek, az ötödik pedig az édesanyjuk.

A rendőrség szerint a bűntényt késsel követték el. A hatóságokat a szomszédok riasztották, akik aggasztónak találták, hogy nem tudnak kapcsolatba lépni a család tagjaival.

A helyi sajtó a rendőrségtől megtudta, hogy az apa ellen körözést adtak ki. Néhány órával később a rendőrség őrizetbe vette a bűntény elkövetésével gyanúsított 33 éves férfit. A rendőrség szerint ő korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt, és családon belüli erőszakért is nyomoztak utána, mert egyszer már rátámadt a feleségére.

A gyanúsítottat apja lakásában fogták el, a Meaux-tól mintegy 30 kilométerre található Sevranban. Az áldozatok közül az anya 35 éves volt, a legkisebb gyermek 9 hónapos, a többiek 4, 7 és 10 évesek.

A Le Monde cikke szerint a közelmúltban két olyan eset is történt, amikor férfiak gyilkolták meg családtagjaikat a párizsi régióban. November végén egy 41 éves apa ment be a rendőrségre, hogy bevallja három 4 és 11 év közötti lánya meggyilkolását Alfortville-ben. A volt feleségével a gyermekek felügyeleti joga miatt kialakult konfliktusra hivatkozott.

Egy hónappal korábban, októberben egy csendőr megölte három lányát, majd végzett magával vémars-i otthonában. A pontoise-i ügyészség szerint az események szintén „bonyolult családi környezetben” történtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!