Nem kell többé bokszeralsóban harcolniuk az ukrán hadseregben a nőknek

2023. december 25. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz invázió közepette az ukrán védelmi minisztérium a fegyveres erők soraiban szolgáló önkéntes nők által tervezett és az ország több tízezer női katonájának szánt tábori egyenruhát bocsát ki, írja a Szabad Európa.

A nők eddig a férfiakhoz hasonlóan harcolhattak, de egészen mostanáig Ukrajna – becslések szerint – 42 000 női katonájának nem volt saját egyenruhája, és a férfiakra tervezett ruhákat kellett viselniük. Most, több mint másfél évvel azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, a védelmi minisztérium úgy döntött, hogy alkalmazkodik a katonanők ruházati igényeihez.

A cikkben megszólaló nők szerint a férfiaknak készült katonai egyenruhát viselni olyan, mintha egy férfi melltartót viselne, kényelmetlen. A nők tűvel, pántokkal és átalakítással próbáltak boldogulni, de szerinte az eredmény nem mindig volt kielégítő.

Az ukrán katonanők számára még mindig szabályos alsóneműként kiosztott bokszeralsó további fájó és változást sürgető pont volt, ami a menstruáció miatt is teljesen használhatatlan volt.

Már elnézést, de hogyan ragasszak bármit a férfibokszeralsóra? Vagy hogyan kezeljem a helyzetet? Ezek teljesen természetes dolgok, amikre nem figyelnek oda.

Hanna Maljar védelmiminiszter-helyettes szerint a minisztérium által idén jóváhagyott döntése a világ kevés ilyen döntéseinek egyike, hiszen az Egyesült Államokban is 2020 óta figyelnek oda erre a hadsereg honlapja szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!