A gázai háború a turizmusnak is betett Betlehemben

2023. december 25. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

A gázai háború miatt elmaradtak a karácsonyi ünnepségek Betlehemben, az ilyenkor szokásos dekoráció is hiányzott az utcákról, karácsonyfát sem állítottak a városközpontban. A CNN egyenesen úgy fogalmaz tudósításában, hogy a karácsony lényegében elmaradt Betlehemben. Az évnek ennek a szakaszában mindig rengeteg turista érkezik a Jézus szülővárosaként számon tartott Betlehembe, ami a Business Insider leírása szerint most inkább egy szellemvároshoz hasonlít.

„Már többször jártam Betlehemben, ahol egészen egészen különleges karácsony, hiszen általában sok ünnepség és rengeteg ember van itt. De nem lehet ünnepelni, amikor az emberek szenvednek, ezért imádkozunk a békéért” – nyilatkozta azon kevés turisták egyike, akik a háború ellenére mégis ellátogattak a városba.

A turisták elmaradása azért is drámai, mert Betlehem nagyrészt a turizmusból él, a város bevételeinek körülbelül 70 százaléka ebből származik, és ez is alapvetően a karácsonyi időszak alatt jön össze. A turisták elmaradása miatt több mint 70 hotel zárt be kényszerűségből Betlehemben, emiatt ezrek veszítették el a munkájukat.

Bethlehem karácsony idején – Fotó: Hazem Bader / AFP or licensors
Bethlehem karácsony idején – Fotó: Hazem Bader / AFP or licensors
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!