Terápiás lámák segítik az ünnepek miatt stresszelő utasokat a portlandi reptéren

2023. december 24. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei szezonban terápiás lámák járőröznek az egyesült államokbeli Portland repülőterén, hogy enyhítsék az ünnepek miatt gépre ülők idegességét – írja a Washington Post.

A repülőterek világszerte különböző módszerekkel próbálnak egy kis nyugalmat teremteni az év egyik legforgalmasabb utazási időszakában. Ünnepi fényekkel díszítik fel a csarnokaikat, koncerteket szerveznek, és terápiás kutyákat is alkalmaznak. Portland a fentiek közül az összessel próbálkozik, emellett a város szellemiségéhez hűen helyi teveféléket is meghívnak a repülőtérre, hogy az utasokat szórakoztassák.

A terápiás lámák – Beni és Prince – három reptéri látogatás alkalmával próbálják a maguk módján nyugtatni az utasokat. „Szorosan meg lehet őket ölelgetni” – mondta Lori Gregory a lámáiról, akik szerinte nagyon különleges állatok más terápiás állatokhoz képest.

Beninek és Princenek is át kellett esnie a biztonsági ellenőrzésen, de a motozás esetükben elmaradt. Szereplésük közben a lámákkal több gondozó is volt, akik arra biztatták a nézőket, hogy ölelkezzenek velük, dörzsöljék meg az orrukat, és pózoljanak velük egy szelfi erejéig. Gazdájuk szerint a lámákat gyakran félreismerik. A Dél-Amerikából származó, jól nevelhető állatok a róluk elterjedt videókkal ellentétben általában nem köpködnek, nem ugranak az emberekre, és nem is harapnak. Valójában csak a szájuk alsó részén vannak fogaik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!