Letartóztatták a londoni Banksy-alkotás állítólagos meglovasítóját

2023. december 24. – 08:06

Letartóztatták a londoni Banksy-alkotás állítólagos meglovasítóját
Az eltűnt Banksy-alkotás – Fotó: Joe Brown via Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, miután pénteken eltűnt egy londoni stoptábla, ami a világhírű graffitiművész/aktivista Banksy új műve volt: egy stoptábla három katonai drónnal – írja az ABC News.

A London délkeleti részén található Peckhamben egy közlekedési tábla eltávolításával összefüggésben lopás és rongálás gyanújával letartóztattak egy 20 év körüli férfit – közölte a Metropolitan Police. A tábla holléte jelenleg ismeretlen. A rendőrség arra kér mindenkit, aki információval rendelkezik az esetről, hogy vegye fel velük a kapcsolatot.

A jellegzetes Banksy-stílus mellett egyből szembetűnő a hasonlóság egy 2017-es művével, amin nagyon hasonló drónok szerepelnek, és egy gyerekrajz egy éppen lebombázott házról. Azt a képet pár éve 205 ezer fontért (90 millió forint) árverezték el, Banksy a pénzt jótékony célra ajánlotta fel.

Az anonimitását őrző művész Instagram-oldalán el is ismerte, hogy az alkotás az ő munkája. Miután a hír elterjedt az emberek a helyszínre mentek, hogy megtekintsék Banksy stoptábláját, azonban hiába: mire a többség odaért azt leszedték és elvitték. Sokan úgy gondolták, hogy szervezett akcióról van szó, és a művész vitette el a táblát, azonban a mostani nyomozásból arra lehet következtetni, hogy nem erről van szó. Banksy nem kommentált a tábla ellopását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!