Három embert vettek őrizetbe iszlamista támadás előkészületeinek gyanújával Ausztriában

2023. december 24. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztriában a hírszerzés három embert vett őrizetbe, akiket iszlamista támadások előkészítésével gyanúsítanak – jelentette vasárnap az ország belügyminisztériuma.

Az MTI azt írja, hogy az őrizetbe vételekre azután került sor, hogy a hírszerzés a bécsi és a kölni dóm és egy madridi célpont elleni állítólagos támadás előkészületeire talált. Az osztrák belügy közölte, hogy, a biztonsági szolgálatok elővigyázatossági intézkedéseket vezetnek be az ünnepek idejére: többek közt fokozzák a közterek megfigyelését is.

Az osztrák Kurier azt írja, hogy a bécsi Stephansdom környékén jelenleg fokozott biztonsági óvintézkedések vannak érvényben. A rendőrség a következő napokban a főváros más templomaira is különös figyelmet fordít majd, különösen az istentiszteletek idején. A karácsonyi vásárokon is több járőr fog járőrözni, egyenruhások és civil ruhások egyaránt. Vészhelyzetben a rendőrség felhatalmazást kap a beléptetés ellenőrzésére. Bécsben fokozott terrorkészültségi szint van érvényben.

A kölni dóm környékén a német hatóságok szintén megerősítették a biztonsági szolgálatot. Szombaton a rendőrség nyomkereső kutyákkal is átkutatta a kölni dómot, de nem azonosították robbanóanyag nyomait. A hatóságok hozzátették, hogy az éjféli misére érkezőket szintén biztonsági ellenőrzésnek vetik majd alá. Eközben a Saar-vidéken őrizetbe vettek egy személyt merénylettervekről szóló értesülésekkel összefüggésben – közölték biztonsági források a sajtóval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!